Een frisse start met de kracht van klei.

In 2019 begon ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven met een nieuwe passie: keramiek. Na een periode van diepgaande reflectie en herstel van een burn-out vond ik mijn oude droom weer terug. Het was tijdens een workshop bij een keramiste in een nabijgelegen dorp dat ik verliefd werd op het materiaal en de techniek van het draaien aan de draaischijf. Deze ervaring gaf me een gevoel van vreugde en vervulling dat ik lang had gemist.

Geleid door handen, gevormd door passie

Wat mij vooral verwonderde, was hoe de klei zich liet leiden door mijn handen en vingers, geholpen door de draaiende kracht van het wiel. Het proces was fascinerend en gaf me een gevoel van vervulling dat ik nooit eerder had ervaren. De manier waarop de klei vorm kreeg onder mijn handen was een bron van diepe vreugde en rust.

Leren en groeien.

In hetzelfde jaar begon ik de opleiding "keramiek" aan het SLAC Leuven kunstacademie, onder leiding van de getalenteerde Fabienne Loyens. Fabienne, een gepassioneerde docente, deelt haar liefde voor de natuur en haar uitgebreide ervaring in het werken met klei met haar studenten. Haar talent in vormgeving en concepten inspireerde me om dieper na te denken over mijn eigen werk. Dankzij haar begeleiding heeft mijn huidige werk meer diepgang en betekenis gekregen.

Geduld en perfectie: de kunst van klei.

Werken met klei en keramiek fascineert me vanwege de manier waarop het materiaal zich vormt onder mijn handen. Zodra ik in de flow van het draaien kom, voel ik me één met de klei op de draaitafel. Het proces brengt een serene stilte in mijn hoofd en biedt een diep gevoel van rust. Klei heeft me geleerd geduldig te zijn; het vervaardigen van een kopje of ander werkstuk vergt tijd en toewijding. Elk aspect van het proces boeit me, van het kiezen van de juiste klei tot het recycleren ervan. Ik begin met schetsen die uitgroeien tot technische tekeningen en prototypes, wat me helpt de juiste verhoudingen te vinden en uitdagingen in het vervaardigen te voorzien. Soms speel ik aan de draaischijf zonder vooropgezet plan en laat ik de klei bepalen welke vorm het aanneemt. Deze spontane momenten leiden vaak tot verrassende en inspirerende resultaten.

Van passie naar perfectie, op maat gemaakt.

Keramiek begon voor mij als een manier om te herstellen van mijn burn-out, maar is nu uitgegroeid tot mijn ware passie en werk. Mijn creaties weerspiegelen mijn waarden van eenvoud, duurzaamheid en verbondenheid. Ik streef ernaar om anderen te inspireren de schoonheid in het alledaagse te zien en de waarde van handgemaakte producten te waarderen.

Samen creëren, samen genieten.

In mijn workshops wil ik mensen samenbrengen en hen laten genieten van quality time. Door het beperken van het aantal cursisten tot twee per les, kan ik elke deelnemer gedetailleerde uitleg en persoonlijke aandacht geven. Mijn geduld, motivatie en toewijding worden zeer gewaardeerd, en ik vind het inspirerend om hun creatieve expressie te zien groeien.